Akılla Bir Konuşmam Oldu

Akılla Bir Konuşmam Oldu
Kitabın Yazarı:Fazıl Say Kitap Türü:Deneme Yayınevi:Doğan Kitapçılık Yayınlandığı Yıl:2017 (11-12-2017) Sayfa Sayısı:272 ISBN:9786050947038 Kitap Puanı:7 / 10 | Yorum: 7

Fiyat Listesi / Satın Al

YazarOkur:bedava al KitapYurdu:77,96 TL e-kitap,pdf,epub: *

7
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Güzel
Giriş Yap Üye Ol

Akılla Bir Konuşmam Oldu - Fazıl Say

Kitap Türü:Deneme

Puan Tablosu

Arka Kapak Bilgisi

Akılla Bir Konuşmam Oldu Özet

Türk klasik batı müziği piyanisti ve bestekar olan Fazıl Say'ın Akılla Bir Konuşmam Oldu adlı kitabının içeriği Dünyam, Yüzler, Şairlerim ve Çocuklarım olmak üzere dört ana bölümden oluşmaktadır.

Dünyam adlı bölüme "Bu hayatta kendimden, besteci olarak yüz saatlik beste, yorumcu olarak da yüz saatlik kayıt istiyorum." diyerek kısa bir not ile başlamıştır.

Bu bölümde; müzik üzerine değişik bakış açıları, bir müzisyenin ne gibi ruh hallerinde olduğunu, onun dünya görüşünü, ülkesi hakkındaki fikirlerini, insanlık üzerine ve hayat üzerine olan endişelerine, umutlarına dair yazılar bulunmaktadır.

Kitabın kırk dokuz alt başlık halinde olan bu bölümünde gerçekleştirdiği turnelerden, kendi ekibinden, dünya üzerinde olan düşüncelerinden, annesinden, babasından, kızından, köpeklerinden bahsetmiştir. Aynı zamanda hayatında çok önemli bir yere sahip olan; Antalya Piyano Festivali'nde geçirdiği günlerden de iki başlık halinde bahsetmiştir.

Nazım Oratoryosu adlı eserine ait yazıları da bulunmaktadır. Atatürk bu halkın gölündedir adlı bir yazısı da vardır.

Sevmek Düşünmek Anlamak adlı yazısında; genç sanatçılara tavsiyelerde bulunmuştur.

Işığı olan gençler ve harika yetenekler adlı yazında ise genç bir piyanist olan Can Çakmur'dan, genç bir kemancı olan Berfin Aksu'dan, müzikle nefes alıp veren deli gibi bir yetenek tabiriyle Iraz Yıldız'dan, genç çellistler Nil Kocamangil ve Dorukhan Doruk'tan, yirmi bir yaşında orkestra şefi olan Nil Venditti' ten bahsetmiştir. Genç müzisyenleri desteklemek için adlı yazısında; genç müzisyenleri desteklemek için yıllardır birçok şey yapmaya çalıştığını, sosyal medya üzerinden yaratmaya çalıştığı burs imkanlarının olduğunu, bu vesileyle de çok sayıda üstün yetenekli genç müzisyenleri yurtdışında okutabildiklerini, Türkiye'de ki bazı kuruluşlarla yapmış oldukları ortak çalışmalar sayesinde çok sayıda yetenekli gence imkan sağladıklarını anlatmıştır.

Bu bölümdeki son yazısı ise Evrendeki iyiden asla vazgeçme olmuştur. "İnsan iyi hissederse iyi yaşar. İyi ile sarmalandığında iyi şeyler üretir. İyi hissetmeyi, iyiye inanırsa bulur."

"Sabırlı ol. Güçlü ol. İçine çek nefesi. Hayatı. İyiyi içine çek."

Yüzler adlı bölüme "bir yarım umuttur elimizde kalan, göğüslemek için karanlık yarınları..." diyerek başlamıştır.

Bu bölümde; kendi hayatında izi olan insanların, sanatçıların ve dostlarının resimlerine yer vermiştir. Yazılarında kendi bakış açısıyla onun için değerli olan,dünyadan ve Türkiye'den birçok sanat insanına yer vermiştir.

Akılla Bir Konuşmam Oldu kitabının bu bölümü elli dokuz alt başlık halinden oluşmaktadır.

Tarık Aksu'dan, Lars Von Trier'den, İdil Biret'ten, David Tang'dan, Zeynep Altıok'dan, Zeynep Oral'dan, İlhan Baran'dan, Ecesu Sertesen'den , Zubin Mehta'dan, ilk piyano hocası olan Mithat Fenmen'den, büyük usta Keith Jarrett'dan, Doğan Hızlan'dan, ilk kez çalıştığı bir besteci olan Henri Duparc'tan, Genco Erkal'dan, Çiğdem Erken'den, Zülfü Livaneli'nden, Uğur Mumcu'dan ve yazılarında daha birçok değerli sanatçıya yer vermiştir.

Bu bölümdeki son yazısı Müjdat Gezen'e yazmış olduğu duygu dolu yazıdır.

Şairlerim adlı bölüme "Büyüdükçe, çocukluğumun şairleri de büyüdü içimde..." diyerek başlamıştır.

Bu bölümde; Nazım Oratoryosu, Metin Altıok Oratoryosu, İlk Şarkılar, Yeni Şarkılar, Güz Şarkıları başlıklarıyla bestelerinden bahsetmiştir. Yirmi yıla yayılan bir hikayenin içinde büyüyen bu bestelerin bazılarının hikayelerini anlatmış, bazılarının ise sadece isimlerinden bahsetmiştir.

Çocuklarım adlı bölüme ise " Yaşama olan inancından asla vazgeçmemeli insan. Umutlarını yitirmemeli... Sevigen asla vazgeçmemeli. Barıştan ve mutluluktan da... Asla vazgeçme..." diyerek başlamıştır.

Bu bölümde de; Konçertolarım, Senfonilerim, Oda Müziği Eserlerim, Solo Piyano Eserlerim başlıklarıyla anlatılmıştır.

Akılla Bir Konuşmam Oldu kitabında müzikle ilgili birçok terimsel sözcük bulunduğu için kitabı müzik ile ilgilenenlerin okumasını tavsiye ederim. Çünkü o kesime hitap etmekte ve ilgilenmeyenleri sıkabilecek, onlar için ilerlemeyecek bir kitap.

Yazan: Sebiha Akkaya

Akılla Bir Konuşmam Oldu Soruları ve Cevapları

Akılla Bir Konuşmam Oldu kimin eseri?

Fazıl Say

Akılla Bir Konuşmam Oldu türü nedir?

Deneme

Akılla Bir Konuşmam Oldu kaç sayfa?

272

Akılla Bir Konuşmam Oldu Yorumları

adam zeka küpü okunmalı ne kadar çok şey kapsak o kadar iyi bir de terimsel sözcük değil müzik terimi denmesi lazım

06-02-2018 20:41

bu ülkenin en önemli sanatçılarından birine bu puan mı yazık kimse okumamış mı

28-02-2018 01:46

beklediğimden daha iyi bir kitap çıktı güzel bilgiler var bence okunmalı

15-02-2019 19:32

mükemmel bir kitap.🌟popüler olmaması içeriği etkilemiyor.😒herkesin okuması gerek.🐯puanım 10/10💎💎💎

maNga • 16-02-2019 09:24

fazıl sayı çok severim ama kitap pek olmamış herkes usta olduğu işi yapsın söylemine güzel örnek olmuş

26-02-2020 20:19

sürekli biletini arıyorum çıktığı gün bitiyor ne çok piyano seven insan varmış

10-11-2022 21:05

konseri çok etkileyiciydi romandı güzel deil

28-02-2024 17:32