Dr. Muhammed Bozdağ’ın kaleme aldığı Sonsuzluk Yolculuğu, Ön Söz bölümü ile başlıyor. Bu ön sözde yazar, kitabın birinci versiyonunda ulema görüşlerini, ikinci versiyonunda ise Kur’an-ı Kerim mealini esas aldığını söylüyor ve bu versiyonların olumsuz yönlerine kısaca değiniyor. Daha sonra ise kitabın yeni versiyonu hakkında açıklamalar yapıyor.
Yazarın dördüncü kitabı olan Sonsuzluk Yolculuğu, altı ana bölümden oluşuyor. Hayata Hazırlık ile başlayıp Cennet Hayatı ile sona eren bölümler kendi içinde üçer bölüme ayrılıyor ve bu bölümlerin her biri de üç-dört alt başlıktan oluşuyor.
Ana bölümlerin her biri, bir söz ve birkaç sayfadan oluşan ilgi çekici bir giriş bölümü ile başlıyor. Söz konusu bölüm hakkında kısa bilgiler içeren giriş bölümlerinin sonunda, cevapları o bölümde yer alan sorular bulunuyor. Böylece yazar, hem konu hakkında okura ön bilgi veriyor hem de okurun konuya olan ilgisini arttırıyor. Kitabın tamamında yüzlerce ayet meali ve onlarca hadis yer alıyor. Ayet numaraları ve hadislerin kaynakları dipnotlarda yer alıyor.
Tüm bölümler bittikten sonra yazar, kitap boyunca anlatılanları Sonuç başlığı altında kısaca özetliyor. Kitabın en sonunda ise okurların kitap hakkındaki düşüncelerini yazabilecekleri bir anket formu yer alıyor.
HAYATA HAZIRLIK
Yazar, ilk bölüme meşhur bir Nasreddin Hoca fıkrası olan ceviz ağacı-bal kabağı fıkrası ile giriş yapıyor. Bu fıkra ile okurlarını güldürmekten ziyade düşündürmeyi amaçlıyor ve örnekler vererek kainatın yaratılış düzenine dikkat çekiyor. Daha sonra evrim teorisine değinen yazar bu teoriyi çürüten pek çok delili okurlara sunarak evrenin yaratılışıyla ilgili bilgiler veriyor. Evrenin yaratılışından sonra insanın yaratılışı hakkında bilgiler veren yazar, şeytanın kovuluşu ve Hz. Adem ile Hz. Havva’nın cennetten dünyaya indirilişi ile ilgili açıklamalar yapıyor.
DÜNYA HAYATI
Bıldırcınların göçünü misal vererek konuya dikkat çekici bir giriş yapan yazar, insanı özel ve önemli kılan özellikleri maddeler halinde açıklıyor. Daha sonra insanın çeşitli imtihanlardan geçeceğine dikkat çekerek kendi hayatından bir imtihan örneği veriyor. Dünya-ahiret dengesinin önemine dikkat çeken yazar, ayet meallerinden hareketle ibadet ve iyiliğe yönelmenin yollarını sıralıyor. Şeytanın insana verdiği zararlara ve insanların şirke giren davranışlarına dikkat çekiyor.
BERZAH HAYATI
Yazar bu bölümün başında konunun bütünüyle ilgili olarak, Hz. Peygamber’in kabrinin çalınmaya çalışılmasının nasıl sonuçsuz kaldığını anlatıyor. Ruh ve nefis arasındaki farka dikkat çekiyor ve bu farkı açıklarken de farklı meallerden örnekler veriyor. Ayrıca yazar, bu bölümde farklı kişilerin yaşadığı ölüme yakın deneyimlere de yer veriyor ve bu deneyimlerle bağlantılı olarak ecel konusuna geçiş yapıyor. Ecel konusuna açıklık getirdikten sonra ayet mealleriyle berzah hayatını anlatıyor. Ölüm anında yaşananlara da gerçek hayattan örneklerle değinen yazar, berzah hayatındakilerin rüya yolu ile dünya hayatındakilere ulaşmasına değiniyor.
KIYAMET HAYATI
Kıyamet Hayatı bölümünün başında yazar, 99 Depremi diye bilinen ve ülkemizde büyük yıkımlara sebep olan depremden bir sahne anlatıyor. Böylece günümüzde çokça merak edilen kıyamet konusuna etkileyici bir giriş yapıyor. Kıyamet konusuna ilgili ayet mealleriyle değinen yazar, kıyametin zamanı ile ilgili ayet meallerinin ardından bilimsel alanlarda yapılan çalışmalara göre dünyanın nasıl ve ne zaman yok olacağına dair ileri sürülen tahminlere yer veriyor. Son olarak ise toplumlarda görülen ahlaki çöküntü gibi kıyamet işaretleri ile Deccal, Mehdi, Ye’cüc Me’cüc gibi kavramlar üzerinde duruyor.
SORGULANMA HAYATI
Yazar, bu bölüme Fatih Sultan Mehmet ile Rum mimar arasındaki davayı anlatarak başlıyor. Sonra diriliş ile ilgili geniş bilgiler vererek amel defteri, kul hakkı ve sorgulanma konularını ayet mealleri ışığında ele alıyor. Son olarak ise mizan ve şefaat konularıyla beraber sırat yolculuğu hakkında bilgi vererek cehennem konusuna geçiyor.
CENNET HAYATI
Cehennem konusuna kısaca değinen yazar, cenneti bir ana bölüm olacak kadar geniş bir biçimde ele alıyor ve diğer bölümlerde olduğu gibi bu bölümde de ilgi çekici bir girişe yer veriyor. Uzayda gerçekleşen olaylar dizisiyle boyut farklılığına dikkat çeken yazar, cennetin büyüklüğünden cennette Allah’ı görmeye kadar pek çok konuyu genişçe ele alıyor.