Felsefeye Giriş

Felsefeye Giriş
Kitabın Yazarı:Ahmet Arslan Kitap Türü:Psikoloji Yayınevi:BB101 Yayınlandığı Yıl:2017 Sayfa Sayısı:365 ISBN:9786059802093 Kitap Puanı:8.5 / 10 | Yorum: 9

Fiyat Listesi / Satın Al

YazarOkur:bedava al D&R:36,00 TL e-kitap,pdf,epub: *

8.5
Berbat Sıkıcı Ehh işte Güzel Harika
Güzel
Giriş Yap Üye Ol

Felsefeye Giriş - Ahmet Arslan

Puan Tablosu

Arka Kapak Bilgisi

Felsefeye Giriş Özet

Hepimiz felsefeyle ilgili bir şeyler okumak istemişizdir. Ama bir türlü nereden başlayacağımıza karar verememişizdir. Felsefeyi hikayeleştirerek anlatandan tutun da çizgi roman yoluyla anlatana kadar birçok yol ve farklı teknikle bize felsefe dünyasını anlatmaya çalışan yazar, çizer olmuştur. Bu muazzam dünyaya bir kez adım attığınızda sıradan hayatınızla ilgili birçok şey keşfediyorsunuz.

Ahmet Arslan felsefe dünyasına ilk adım için muhteşem bir eser yazmış. Bilgi, bilim, varlık, ahlak, siyaset, tarih, hukuk, sanat, din, eğitim başlıklarında felsefi düşünceyi ele almış. Bir felsefeye giriş kitabı olarak gayet anlaşılır bir dil kullanmış. “Platon’u okuyup anlıyordum ama Platon hakkında konuşanları anlamıyordum. Aristo’yu okuyunca anlıyordum ama Aristo’yu anlatanları anlamıyordum.” diyerek de bizlere yol gösterici bir kitap yazmış. Kimi zaman yorumlarıyla yolumuzdaki engelleri kaldırmış kimi zaman da bizi yolun ortasına iteklemiş bazen de ‘artık büyüdün tek başına yürü’ diyerek bu kitabı bitirmemize olanak sağlamış.

Düşünmeyi bıraktığımız günümüz dünyasında bizden önce yaşamış çağının ötesinde insanlarla tanışacaksınız. Bu sizin kendinizi sorgulamanıza sebep olacak. Mesela felsefenin “ dini, bir değer alanı olarak inceleyen ve bu bağlamda Tanrı, insan, ibadet, günah, sevap, kurtuluş, gibi dinsel kavramları felsefi değerlendirici bir soruşturmanın konusu yapan din felsefesini de bir tür değer felsefesi olarak “ nasıl ele aldığına şahit olduğunuzda, her şeyin düşünerek başladığını ve düşünme eyleminin sonucunda hayatınızda yer bulmuş her bir kavrama daha farklı yaklaşacağınıza eminim.

Bilim felsefesinin doğuşunu şu şekilde anlatmış ve benim özellikle bilim felsefesi bölümüne hayran kalmamı sağlamıştır: “Her bilim, varlığın bir cephesini, yoğun bir araştırma konusu yapmak üzere kendisine ayırmıştır. Böylece fizik; nesnelerin, botanik bitkilerin, astronomi; göksel olayların doğasını inceleyen ayrı bir bilimsel alt-dal olarak ortaya çıkmıştır. Yine 19. yüzyılda bugün kendilerine insan veya kültür bilimleri veya toplum bilimleri dediğimiz tarih, ekonomi, psikoloji, sosyoloji gibi bilimlerin her biri kendisine özel bir varlık alanını alarak felsefeden kopmuştur. Böylece bir anlamda felsefenin, kendi doğuşunda din ve mitolojiye yaptığını bu kez bilimler felsefeye yapmışlar; yani kendilerini felsefe yerine ikame ederek felsefeye deyim yerindeyse üzerinde çalışabileceği özel bir varlık alanı veya problemler grubu bırakmamışlardır.” “Bilim, Bacon'ın ve diğer Yeni Çağ filozoflarının kendisinden bekledikleri rüyayı gerçekleştirmiştir. Bu rüya, evrene hakim olmak için bilmek rüyasıdır. Bilim sayesinde bugün doğaya büyük ölçüde hakim olduğumuz söylenebilir.”

Hayatımızda en ufak, en alakasız duran bir şey bile felsefeyle yakından uzaktan bir ilişki içerisindedir. Bu kitaptan öğrendiğim, felsefenin sistemleştirilmiş düşünce olduğudur. Felsefe, düşüncenin yani insanın olduğu her yerde vardır. O yüzden hep merak edilen ama öğrenmek için çabalanmayandır ya. Farklı bir bakış açısı kazandığınızda yaşama dair, ki bu kitapta kazanacağınıza inanıyorum, basit olayların değerini bireysel ya da atalarımızdan gelen alışkanlıklarımızla ne kadar büyüttüğümüzü göreceksiniz. Ya da hiç değer vermediğimiz ama orada tüm haşmetiyle duran olgunun değerini, mesela felsefenin ya da düşünmenin, geçmişte yaşamış olan ama çağlarının ötesinde olan filozoflar sayesinde anlamaya çalışacaksınız. Ve bir kere düşünmeye başlayınca duramayacak ve çevrenizde düşünen insanlar görmek isteyeceksiniz. Felsefe ya da herhangi bir kültür öğrenmek sizi değiştirir. Ya da en basitinden bir şeyleri öğrenmeye çabalamak sizi, gerçek sizi ortaya çıkaracaktır. Felsefeye Giriş sizin için bir başlangıç olacaktır. Felsefeden kopmuş dediğimiz tarih, ekonomi, psikoloji, sosyoloji gibi bilimlerle de yolunuzun kesişmesini dilerim.

Felsefe bölümü öğrencileri ve felsefeye az da olsa ilgi duyanlar için Felsefeye Giriş en ideal kitaplardan biri. Eğer felsefe üzerine sağlam bir okuma amacınız varsa öncelikle bu kitabı okuyup ardından bir felsefe tarihi kitabı okuyarak, ilk çağ filozoflarının eserlerinden okumaya devam edebilirsiniz.

Yazan: Gizem Yıldırım

Felsefeye Giriş Soruları ve Cevapları

Felsefeye Giriş kimin eseri?

Ahmet Arslan

Felsefeye Giriş türü nedir?

Psikoloji, Kişisel Gelişim, Felsefe

Felsefeye Giriş kaç sayfa?

365

Felsefeye Giriş Yorumları

editör 10 puan vermiş oldukça merak ettim ucuza bulabilirsem okumak istiyorum

20-01-2019 19:27

insan felsefeye bir kere girdimi bir daha çıkamıyor o yüzden en iyisi hiç okumamak

02-02-2019 23:48

felsefe çok kafa yoran bir konu. bu yüzden arkadaşın dediği gibi hiç bulaşmayın. ama kitabı merak etmedim değil.🤔belki okurum ilerde.🌷size iyi okumalar.🌠

maNga • 23-02-2019 12:32

manga nickli arkadaş da çok azimli her kitabın altına üşenmemiş yorum yapmış

24-02-2019 00:07

kitapsever olunca böyle oluyor.:) ha bir de manga değil manga.:d kusura bakma düzeltmezsem olmazdı. hayalimde bir kitap var. biraz pahalı. onu almak için bu azim.:)

maNga • 24-02-2019 17:53

aslında ben orada n harfini büyük yazmıştım. mangayı düzeltirken... ama site düzeltmiş. yanlış anlama:d

maNga • 25-02-2019 09:21

türk bir yazar tarafından yazılmış merak ettiğim kitap.

nisa • 31-03-2019 22:17

ilgi alanınıza giriyorsa çok güzel bir kitap ben felsefeye bayılırım

19-01-2022 15:33

pdf arıyorum ama editör 10 vermiş çok merak ediyordum şimdi daha fazla merak ediyorum satın alacağım kötü çıkarsa editörden bilirim

19-12-2022 18:51