Üstad Sezai Karakoç’un Kıyamet Aşısı kitabında işlediği asıl iç motif kıyamet ve kıyametin diğer dinlerde sanki bir filmin sonuna gelinmesi gibi anlatılmasına rağmen müslümanlıkta yeniden başlangıçın ilk durağı olarak resmedilmiştir.
Üstad özellikle müslümanlığın diğer dinlere karşı olan yüceliğini ve tekliğini, kuranın bugüne kadar bir harfinin dahi değişmeden gelebilmesini, Peygamber efendimiz Hz.Muhammed’in (S.A.V) doğru ve bir insan olmasını işlemiş, ümmeti olarak bize şefaatçi olacağını o yüzden her insanın ölümün kendi kıyameti olmasına rağmen asıl kıyamet koptuğunda Müslümanların cennetle müjdelendiği ve Allah’ın müslümanları ödüllendirip cennetinde sonsuza kadar ismini bilmediğimiz ve tarifini yapamayacağımız güzelliklerle donatacağını biraz sert bir dille anlatmıştır.
Müslümanlık harici diğer dinlerde kıyamet insanları, hareketsizliğe veya dünya malına olan düşkünlüğe yöneltirken, müslümanlıkta kıyamet insanın ayrılmaz bir parçası ve içinde yaşattığı bir kıyamet şuuru ile her an her saat ölümün gelebileceği ve yüce Allah’ın karşısına çıkacağımızı hatırlatır ve insanı aslında kendi kendisinin gözcüsü ve terbiyecisi haline getirir.
Üstad Kıyamet Aşısı kitabında kıyametin kopması vakasını bir saat olarak anlatır. Bu saat kelimesi vaktin ölçüm birimi olmuş ve insanı bir çeliğe benzeterek, kıyameti çeliğin gücünü yükselten sabır suyu gibi güçlendirici tayin etmiştir. Özü ve içeriği insanlar tarafından değiştirilerek bozulan, temeli artık Allah’ın emirlerinden saparak kayıp çürüyen dinler, insanlara kıyameti anlatırken felaket tellalığı yapmakta bunun sonucunda da o çürümüş dinlere mensup insanlar ya tamamen dünyaya sarılmakta ve ahireti unutmakta ya da tamamen dünyadan kopararak bağnazca ve yanlış bir yolla haraket etmesini sağlamakta. Yüce dinimiz İslam’da ise kıyamet insanları ne dünyadan koparmakta ne de tamamen dünya malına tapar hale getirmiyor, aksine kıyamet bir saat ise eğer yakın ya da uzak olması önemli değil, hesaba çekileceğimiz günün bilincini hissedip ‘Bugün ölecekmiş gibi ahiret için çalış, hiç ölmeyecek gibi dünya için’’ diyerek dengeyi sağlamaktadır.
Üstada göre Müslüman, vücudunda ve aklında her zaman kıyamet bilincini taşıyan, öte dünyanın azametini bilmeyen insanlara kıyameti hissettiren ve aşılayan ve onları en şiddetli kıyametle silkeleyip kendisine getiren bir kıyamet insanıdır.
Yazan: Seda Gökçe KAYA
Kıyamet Aşısı Soruları ve Cevapları
Kıyamet Aşısı kimin eseri?
Sezai Karakoç
Kıyamet Aşısı türü nedir?
Din / Tasavvuf
Kıyamet Aşısı kaç sayfa?
144
Kıyamet Aşısı Yorumları
baya guzel kitap bekledigimden daha iyi
01-11-2018 21:40
sıkıcı bir kitap bekliyordum ve yanılmadım çünkü sıkıcı bir kitap nokta
29-12-2018 17:08
sezai karakoç güzel yazmış kıyamet aşısı çok güzel bir kitap olmuş elinize sağlık
02-07-2019 17:09
elinde pdf olan yok mu ya almak istemiyorum ama ödev var
27-05-2022 13:55
sezai karakoçtan bu türde bir kitap beklemiyordum hayalkırıklığı oldu