1963 Kırklareli'de doğdu. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdi. İlk şiirini 1984 yılında yayımladı. 1995-98 yılları arasında arkadaşlarıyla birlikte Göçebe dergisini çıkardı. Çeşitli yayın kuruluşlarında editör olarak çalıştı.
2006 yılında “Ba” adlı yapıtıyla Gülten Akın’ın ardından Altın Portakal şiir ödülünü kazanan ikinci kadın şair oldu.
Y’ol isimli şiir kitabı ise Metis Yayınlarından 2006 yılında yayınlandı. Modern zamanın kadın şairlerinin bir başka olduğunu düşünenlerdenim. Daha bir içten daha bir dokunaklı yazıyorlar. Sanki acıları hepimizin acıları, sanki evrensel acılar söz konusu. Hasan Hüseyin Korkmazgil'in de dediği gibi (gerçek) şiir ayakta okunur. Bu bir seçim değildir. Şiir, sizi durdurur, bu dünyada oturacak yer bulamazsınız. Gerçekten de insanı ayakta bırakan şiirleri barındıran bir kitap olduğu söylenebilir.
“Onu sevebileceğinin en yücesiyle sevdin.
Titreme daha fazla kalbim.
Bağışla kendini artık onu da
Bırak gitsin.
Bırak gitsin.
O senin ezel gününden kaderin
Sen onu nasılsa bin kere daha
Seveceksin.”
Ayrılık bedenen ve sözde gerçekleşse de birileri için veda henüz tamamlanmamış olur. Gerçek ayrılık kalbini onu hala sevdiği için bağışladığında onun senden gitmesine izin verdiğinde gerçekleşir. Bilirsin, devran dönüp yaşam baş sardıkça sen onu tekrar tekrar seveceksin.
KUĞUNUN ŞİKâYETİ
Hepsi budur; kenardaki otlar…
Yüzüm hep suya bakar benim, suya dalar çıkar.
Bu gül; içinden bir ömrü geçirdiğim dünya
Bu durduğum, peşimsıra büyüsün diye rüya
Bu yavrular, kanat açtığımız, birbirimizin göğsüne durduğumuz filan… Bu gördüğün göl kadar. Bir de işte kenardaki otlar…
Kuğuysan, yeminliysen bir ömür bir aşka.
Diyeceğim; gitsen başka düğüm kalsan başka...
Ama vardı gidenler, onlarda gördüm; her gidende seyreklikti, bir şey, uçtun da orda ne gördüm!
Gitmemeyi seçtim ben, kaldım üst üste, kördüğüm.
Öğrendiğim; bir kuğu yeminliyse aşka ömrü gibi
Göldür bütün dünya, bitmez boynun eğriliği.
Ve yine Birhan Keskin’in kaleminden aşkın müthiş bir betimlemesi daha. Böyle incelikler benzetmelerle dolu bu eseri şiir seven, Birhan Keskin gibi düşünmek isteyen herkese tavsiye ederim. Şiirlerde beni etkileyen en önemli unsur benim düşüncelerimin benim yerime ifade edilmiş olması oluyor. İncelikle işlenmiş kelimeler en içimizden yakalıyor. Unutmaya yüz tutan ya da üstünü örttüğümüz duygularımızı hatırlatıp bizi biraz daha insan yapıyor. İncelikler bizi güzelleştirecek bize iyi gelecek. Şiirin yol’unda buluşmak tüm insanlığı daha insan yapacaktır, şüphesiz.