Jean Christophe Grange kitaplarında gizemli öğeleri kullanmayı seven bir yazar fakat genelde romanlarında işin sonu mantıklı bir gerçeğe çıkıyordu. Taş Meclisi kitabında ise mistik değerleri fazlaca kullanmış ve bunlar bu şekilde kalmış. Bu yüzden roman biraz gerçeklikten uzaklaşmış ve okuduktan sonra okuyucu da bir boşluk oluşturuyor. İnsan açıklanmayan şeyleri okuduğunda kendisini boşa okumuş gibi hissediyor ve Taş Meçlisi kitabında da aynı hisler oluşuyor.
Laura uzun zaman önce ailesini kaybetmiş ve bu acı ile büyümüş bir öğretmendir. Onun için daha da kötüsü çocuk sahibi olmasının mümkün olmamasıdır. Bunun üzerine daha bebek sayılabilecek uzak doğulu bir çocuğu evlatlık edinir. Bu onu hayata bağlayan tek şey olur. Fakat çocuk 7 yaşına geldiğinde bazı şeyler değişmeye başlar. Çocuğun göğsünde bir iz oluşmaya başlar ve dahası ikisi de kabuslar görerek uyanırlar.
Laura oğlu Liu San ile gizemli bir trafik kazası geçirir. Kendisi yaralı olarak kurtulur ama oğlunun ölümcül yaraları vardır ve hayatta kalması pek mümkün değil gibi görünür. Fakat çocuk gizemli bir şekilde normalden daha hızlı iyileşir. Tam bu sırada çocuğun kaldığı hastanede Laura’nın arkadaşı olan doktor ölü bulunur.
Laura’da oğlunun farklı bir dilde konuşması olan bir ses kaydı bulur ve bunun ne olduğu anlamaya çalışır. Sürekli hayvanlar ile ilgili halüsinasyonlar görür ve kimseye söylememesine rağmen doktorun nasıl bulunduğu hastanede olduğunu öğrenmeye çalışır. Ses kaydını tercüme etmesi için tavsiye edilen bir profesörün evine gider fakat adamı orada ölü bulur. Dahası adamın aslında hem kendisin hem de ailesinin tanıdığı biri olduğunu öğrenir. Adamı öldüren kişide yaralıdır ve ölmeden önce Laura’ya çocuğunun tehlikede olduğunu söyler.
Bunun üzerine Laura konu ile ilgili daha derinlemesine bir araştırma yapar ve olaylar Moğolistan’a kadar uzanır. Oğlu hastaneden kaçırılmıştır ve Laura onun nereye götürüldüğünü bilir. Kendisi de Moğolistan’ın yolunu tutar ve onu orada gizemli bir kurban ayini beklemektedir.
Jean Christophe Grange Taş Meclisi kitabında parapsikolojiye fazlası ile yer vermiş. Moğolistan’ın kabile efsanelerinden birini alıp kitabına aktarmış. Kitap boyunca bolca psikolojik şiddet okuyoruz ve bu da gerilimin dozajını arttırıyor. Sürekli gizemli olaylar yaşanıyor ve bu da kitabın sonu ile ilgili merak uyandırıyor. Kitabın sonunda soruların cevabını alıyorsunuz fakat bu da okuyucuyu daha fazla merakın içine sokuyor. Taş Meclisi Jean Christophe Grange tarafından polisiyeden daha çok mistik bir gerilim olarak ele alınmış.
Taş Meclisi Soruları ve Cevapları
Taş Meclisi kimin eseri?
Jean-Chritophe Grange
Taş Meclisi türü nedir?
Yabancı Romanlar, Gerilim, Gizem, Polisiye
Taş Meclisi kaç sayfa?
412
Taş Meclisi Yorumları
okuduğum en saçma romanlardan bir tanesiydi çoğu yerini anlayamadım zaten yazar hayal gücünü fazla zorlamış
20-02-2016 00:50
grange ilk kez beni hayal kırıklığına uğrattım kitabı sırf nereye bağlayacak diye okudum bildiğin çıkmaz sokak oldu aklıma bir sürü soru kaldı tutarsız yarım bir roman olmuş
26-02-2016 10:58
süper bir romandı baştan sona nefes almadan okudum merak uyandıran çok sürükleyici bir konusu var yazana teşekkür ederim
14-03-2016 13:30
taş meclisi kitap olarak jean christophe grange nin kötü kitaplarından bir tanesi sonu biraz saçma olmuş konusu da saçma zaten sırf merak uyandırmak için birşey uydurmuş gibi kendisine yakışmadı
22-08-2019 10:43
batıl inanç üzerine yazılmış gizemler pek aydınlatılmamış kötü bir olay örgüsü var grangeye yakıştıramadım
04-07-2022 09:52
filmi ile kitabı arasında çok fark var mı filmden yazsak olur mu