1945 tarihinde dünyaya gelen Yavuz Bahadıroğlu’nun gerçek ismi Niyazi Birinci’dir. Kariyerine gazeteci olarak başlayan ve muhabirlik yanında fıkra yazarlığı da yaparak yazarlık kariyerine de başlayan ünlü isim daha sonra Yavuz Bahadıroğlu takma ismi ile kitaplar yazmaya başladı. İlk olarak Sunguroğlu kitabı ile adını duyurdu. Daha sonra Osmanlı İmparatorluğunun çeşitli dönemlerini kitap haline getirdi.
Yavuz Bahadıroğlu Kitapları
Sunguroğlu I (1972), Sunguroğlu II (1973), Sunguroğlu III: Foça Korsanlarına Karşı (1977), Sunguroğlu: Gemide İsyan (1982), Sunguroğlu: Çalınan Hazine (1982), Sunguroğlu: Kaçırılan Prenses (1982), Sunguroğlu: Baskın (1985), Sunguroğlu: Kara Şövalye (1985), Sunguroğlu: Tuzak (1985), Sunguroğlu: Kaybolan Elçiler (1985), Tarihin Arka Sokakları, Osmanlı'da Derin Devlet, Yakın Tarihimizin Sır Perdesi, Mimar Sinan, Osmanlı Padişahları, Malazgirt'te Bir Cuma Sabahı, Selahaddin Eyyûbi, Buhara Yanıyor, Elveda Buhara, Ayet Ayet İnsan, Ayet Ayet Hayat, Şirpençe, Hanedan, Din ve Laiklik, Endülüs'e Veda, Kırım'da Kan Ağlıyor, Osman Gazi, Orhan Gazi, Yıldırım Bayezid, Çelebi Mehmed, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Muhteşem Süleyman, II. Abdülhamit, Çanakkale: Bir Devrin Bittiği Yer, Zafer Rüzgârları, Biz Osmanlıyız
Yavuz Bahadıroğlu, bu kitapta Yavuz Sultan Selim'in tahta çıkışını, ilk zamanlar olan taht kavgalarını, kendisini hem içte hem dışta nasıl kabul ettirdiğini, o sıralarda olan duygularını bize akıcı ve güzel bir dille anlatır.
Puan: 8.5 | Yorum: 3
Yavuz Bahadıroğlu yazın dünyasında tarihi sevdiren adam olarak anılmaktadır. Tarihi romanları ile ön plana çıkmıştır.
Puan: 7.6 | Yorum: 3
Yavuz Bahadıroğlu tarih alanında çok güzel eserler veren bir yazar. Dili çok akıcı ve içeriği de oldukça öğretici.
Puan: 8.1 | Yorum: 0
Bir savaşın ortasındaydı Sultan Selahaddin Eyyubi. Kudüs Kralı, onu kaleye hapsetmişti. Teslim olmasını bekliyordu ama Sultan, initla direnmeye devam ediyordu.
Puan: 7.3 | Yorum: 3
Yavuz Sultan Selim, mutluluğu iki cihanda da ahrete bağlamış ve buna ulaşmak için çaba vermiştir.
Puan: 7.1 | Yorum: 10
Günümüz ile geçmiş karşılaştırılarak tarih güzel bir şekilde anlatılmış, Osmanlı Devleti hakkında bilinmeyenler, yanlış bilinenler göz önüne serilmiştir.
Puan: 7.5 | Yorum: 4
Endülüs Dönemi’ni anlatan pek fazla roman olmaması sebebiyle bu eseri oldukça kıymetli buluyorum.
Puan: 7.4 | Yorum: 0
Abdurrahman, on yıl cenkte beş yıl da esarette olmak üzere on beş yıl ailesinden uzak kalmıştı.
Puan: 7.3 | Yorum: 3
Tarihi sevdiren adam olarak anılan Yavuz Bahadıroğlu’ndan okuduğum ikinci kitap Buhara Yanıyor. Tarihi kurgu kitaplarına alışmak için başlangıç kitapları olarak tercih edilebilirler.
Puan: 7.7 | Yorum: 4
Yazara, diline, yazım tarzına aşina olanların severek okuyacağı bir yapıt olduğunu düşünüyorum.
Puan: 7.6 | Yorum: 12