İnsanın kendi potansiyelinin farkında olması gerektiğinden, bunun farkında olursa yapabileceklerinin bir sınırı olmayışından, her başarı için insanın başarmak istediği şeyi başaracağına inanması gerektiğinden bahsedilir.
2. Bölüm - Yetenek mi dedin! O da ne?
Yazarımız yeteneğin gerçek olduğuna inanmıyor. Çalışınca, inanınca, çaba gösterince yeteneğin geride kaldığını, başarıya giden yolun çok çalışmak ve inanmaktan geçtiğini savunuyor. Yetenek kelimesinin çalışmaktan kaçmak için üretilen bir kelime olduğunu savunuyor.
3. Bölüm - Beyindeki Korkunç Tarla
Bu bölümde ise bilinçaltının inanılmaz gücünden bahsedilmektedir. Tarlaya benzetilen bilinçaltına ne ekersek onu biçiyoruz. Çeşitli olumlamalar yaparak, beynimize sürekli olarak başarılı olduğumuzu, zeki olduğumuzu söylersek buna inanacağımızı ve karşımıza çıkan zorluklarda ben hallederim güvenin de olacağımız anlatılır. Ama eğer bilinçaltına olumsuzluklar yüklersek en ufak bir zorlukta nasılsa ben yapamam denerek vazgeçilir. Bu sebeplerden pozitif sözler söyleyerek bilinçaltını besleriz.
4. Bölüm - Başarı
Bölüm; " Başarı bir sonuç değil, bir tercihtir." Cümlesi ile başlamaktadır.
İnanç, karar, hedef, program, eylem, başarı sıralaması verilerek de başarıya giden yol verilmiştir. İnsanın başarıya ulaşabilmesi için önce başaracağına inanması, istediği şeye karar vermesi, hedefini belirlemesi, hedefine gidilecek yolun programını yapması ve programı uygulaması sonucunda istediği başarıya ulaşacaktır. Bölümde bu aşamalar teker teker açıklanmaktadır.
5. Bölüm - Çaresizlik Psikolojisi
Bu bölümde insanın çaresiz kaldığı zaman çok çabuk çözüm yolu üretebildiğini ve çözüm yolu bulunamadığı zamanlarda insanın kendisini çaresizlik psikolojisine sokmasının çözüm bulmak için etkili bir yol olduğunu anlatır.
6. Bölüm - Karar Verme
İnsanın kendi kararlarını kendisinin vermesinin öneminden bahsedilir. Başkalarının insanın kendisi adına karar vermesinin özgüveni düşündüğünden ve birçok olumsuz yönünden bahsedilmektedir. Başkalarının da fikri alınmalıdır ancak insan kendi istediğini yapmalıdır. Bu bölümde ilk başlarda bir insanın kendi kararlarını nasıl vermeye başlayacağı, sonrasında neler yapması gerektiği anlatılır.
7. Bölüm - Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım
Yazarımız bu bölümde kendisini dünyanın en akıllı insanı olarak tanıtmasına nasıl başladığını, zamanla çevresini alıştırdığını ve bir zaman sonra insanların kendisine dünyanın en akıllı insanı demeye başladığını, bu süreci anlatır. Yine her şeyin kendine inanmakla ve inandığın şey gerçekmiş gibi davranmakla devam ettiğini söyler.
8. Bölüm - Asla Vazgeçme
İnsanın yapmak istediği şeyden asla vazgeçememesi gerektiğini anlatır. Kendi hayatından da örnekler veren yazarımız bu bölümde yine insanın kendine inanarak, vazgeçmeyerek başarıya ulaşabileceğinden bahseder.
9. Bölüm - Beyni Kemiren Böcekler
Sinir, stres, asabiyet, aniden verilen tepkiler, dedikodu beyni küçülten böceklerdir. Bunların beyni nasıl küçülttüğü ve bu durumlardan nasıl kurtulunması gerektiği hakkında bilgiler verilir. Eleştirmenin, eleştirilmenin bir insanı düzeltmek için en önemli etken olduğu söylenir. Dedikodu etmek yerine "Transapan düşünme modeli" ile birinden hoşlanmadığın özellikleri o kişiye söylüyor ve o kişinin kendisini düzeltmesini sağlıyorsun böylece herkesin mükemmel olacağı savunulur.
10. Bölüm - Uyku Çılgınlığı
Bir insanın en fazla 5 saat uyuması gerektiği 8 saat ve daha fazla uyuyan bir insanın ömründen boş yere 3 yıl yediği ve zamanla uykunun nasıl 5 saate düşürüleceği anlatılır. Bazı bilimsel gerçekleri yok sayan yazarımız 5 saat uyumanın yeteceği yönündeki fikirlerini bazı hikâyelerle desteklemeye çalışır.
11. Bölüm - Türkiye İçin
Şikayet etmek yerine bir şeyleri düzeltmek için çalışılması gerektiğine eğer millet olarak çalışılırsa şikayet edilen şeylerin düzeleceği savunulmaktadır. Maaşının azlığından savunan kişiler daha çok ve özveri ile çalışırsa maaşları artar çünkü ekonomi üretimle artacağı vurgulanır.
12. Bölüm - Telkin Ve Şartlanmalar
İstanbul'u Fatih Sultan Mehmet'in fethetmesin de herkesin onu İstanbul'u fethedecek kişi olarak bakmasından da kaynaklandığını savunur yazarımız. Beynimizi neye alıştırırsak o yapılır, neye inanırsak o gerçekleşir.
13. Bölüm - Senin Bakışında Gizli
Şanssızlık olarak gördüğümüz, isyan ettiğimiz şeylerin içindeki olumlu durumları görebilirsek, bakış açımızı olumlu olacak şekilde değiştirebilirsek daha mutlu ve pozitif davranabileceğimizden bahsedilir.
Değerlendirme:
Her klasik kişisel gelişim kitabı gibi bazı şeyler söyleniyor. Ve herkesin aynı şeye inandığı gözüyle bakılıyor. Yazarın şakacı üslubu kitabı akıcı hale getirse de şimdiye kadar yazılmış olan birçok kişisel gelişim kitabı aynı şeyleri tekrar ediyor. Çoğu insan artık inanırsa ve çalışırsa başarabileceğinin farkında. Keşke kişisel gelişim kitapları da kendilerini birazcık geliştirebilse.
Yazan: Senanur KARAKUZULU
Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım Soruları ve Cevapları
Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım kimin eseri?
Erdal Demirkıran
Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım türü nedir?
Kişisel Gelişim
Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım kaç sayfa?
286
Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım Yorumları
verdiğim paraya üzüldüm çok klask çok sıradan bilindik şeyleri anlatmış fark yaratacak hiçbirşey yok paranıza yazık olur