Yazdığı romanlar kadar kendi hayatı ile de tartışma konusu olan Amerikan edebiyatının asi yazarlarından biri olan Charles Bukowski 16 Ağustos 1920 tarihinde Almanya’da doğdu. Almanya’da başlayan karışıklık nedeni ile daha iki yaşında iken Amerika’ya yerleşti fakat bu göç Charles Budowski’nin hayatını daha da kötüye itti. Geçim sıkıntısı çeken babasının ona şiddet uygulaması ile asi bir çocuk olarak büyüyen ünlü yazar bunun etkilerini hayatı boyunca taşıdı. Acılarını dindirmek için daha çocuk yaşta alkole başlayan ve alkol bağımlısı olan ünlü yazar daha genç iken yazmaya başladı fakat yazıları hiç kabul görmedi. Bunun üzerine yazarlığa küsen yazar, hayatını gezerek ve kısa süreli işlerde çalışarak geçirdi. Alkol ve kadına bağımlı olan ve yemek yerine alkol tüketerek hayatına devam eden yazar, Los Angeles’a geri döndü ve yeniden yazmaya başladı. Yazdığı kitapların yayınlanmaya başlamasına rağmen alkol bağımlılığı nedeni ile sefil hayatına devam eden ünlü yazar, yaşadıklarını kitaplarına aktarmaya devam etti. Kitaplarının hepsinde alkole olan tutkuyu ve depresyonu anlatan yazar bir anlamda kendi hayatını romanlarına aktarmıştır. 9 Mart 1994 tarihinde hayata veda eden yazar, hayatının son zamanlarını da yazarak geçirmiştir.
Charles Bukowski Romanları & Kitapları & Eserleri:
Kadınlar, Sıcak Su Müziği, Bir Tek Ben miyim Böyle Yaşayan, Dünyevi Şiirlerin Son Gecesi, Kapalı Bir Kapıdır Cehennem, Gülün Gölgesinde, Postane, Pis Moruğun Notları, Sevimli Bir Aşk Hikayesi, Sıradan Delilik Öyküleri, Kendimizde Açtığımız Yaralar, Sarhoş Çal Piyanoyu, Vurmalı Çalgı Gibi, Parmaklar Biraz Kanamaya Başlayana Dek, Pansiyon Manzumeleri, Gece Çılgın Ayak Sesleriyle Yırtıldı, Ölüler Böyle Sever, Shakespeare Bunu Asla Yapmazdı, Güneşe Uzan, En Kısa Andır Mucize, Güneş İşte Burdayım, Kimse Bilmez Ne Çektiğimi, Kaptan Yemeğe Çıktı ve Tayfalar Gemiyi Ele Geçirdi, Pulp, Factotum, Ekmek Arası, Kaybedenin Önde Gideni, Bana Aşkını Getir, En İyi Adamlar Yalnızken Güçlüdür, Hollywood
Charles Budowski’nin Kadınlar romanı edebiyat tarihinde erkek gözünden kadınları en iyi anlatan kitaplardan biri olarak da kabul edilmektedir.
Puan: 7.1 | Yorum: 8